En god CV (Curriculum Vitae) gir en oversikt over dine ferdigheter, erfaringer, utdanning og annen relevant informasjon som kan vekke interessen til arbeidsgivere. Her er noen tips for å skrive en god CV:

 1. Tilpass CV-en til stillingen: Sørg for at CV-en din reflekterer de kvalifikasjonene som er spesifikt etterspurt i stillingsannonsen du søker på.
 2. Bruk en klar struktur: Del CV-en din inn i overskrifter som personlig profil, arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter. Dette gjør det enkelt for arbeidsgiveren å finne den informasjonen de trenger.
 3. Bruk tydelig og konsistent formatering: Bruk en lettleselig font og størrelse, og unngå unødvendig dekorasjon. Hold også formateringen konsistent, for eksempel ved å bruke samme skrifttype og størrelse gjennom hele CV-en.
 4. Vær konkret: Beskriv dine ferdigheter og erfaringer på en konkret og spesifikk måte. Bruk for eksempel tall for å beskrive suksess og prestasjoner.
 5. Fokuser på det som er relevant: Prioriter informasjon som er mest relevant for stillingen du søker på, og fjern unødvendig informasjon som ikke er relevant.
 6. Inkluder nøkkelord: Bruk nøkkelord og fraser som arbeidsgivere ser etter når de skanner gjennom CV-er. Dette kan hjelpe CV-en din å bli mer synlig i automatiserte søk.
 7. Vær ærlig: Sørg for at informasjonen du gir er nøyaktig og sannferdig. Unngå å lyve eller overdrive erfaringer og kvalifikasjoner.
 8. Rediger og juster: Les gjennom CV-en din flere ganger for å sørge for at alt er korrekt og at språket ditt er tydelig og forståelig. Spør også gjerne en venn eller en profesjonell om tilbakemelding.

Til slutt, husk å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobbsøknad, slik at den viser deg som den beste kandidaten for stillingen.

__________________________________________________________________________________

Under følger et eksempel på en god CV

Navn: Anna Johnson

Kontaktinformasjon:

 • E-post: annajohnson@email.com
 • Telefonnummer: 555-555-5555

Personlig profil: En engasjert og resultatorientert markedsfører med over fem års erfaring i å utvikle og implementere markedsføringskampanjer. Ekspertise innen digital markedsføring og analysering av resultater. Sterk kommunikasjons- og lederegenskaper.

Arbeidserfaring: Markedsføringsleder, Hvem eier bilen, januar 2018 – nåværende

 • Utviklet og implementerte markedsføringsstrategier som økte merkevarebevisstheten og økte salget med 20% i løpet av det første året.
 • Ledet en team på tre markedsførere, og sikret at teamet leverte høy kvalitet på kampanjene.
 • Ansvarlig for digital markedsføring, inkludert søkemotoroptimalisering, sosiale medier, og e-postmarkedsføring.

Markedsfører, XYZ Agency Mai 2015 – desember 2017

 • Ledet markedsføringen for flere kunder i ulike bransjer, inkludert økonomi og helse.
 • Utviklet og implementerte markedsføringskampanjer som økte kundens omsetning med gjennomsnittlig 15%.
 • Ansvarlig for å analysere kampanjeresultater og justere strategier for å forbedre resultater.

Utdanning: Bachelorgrad i markedsføring, Universitetet i Oslo 2011 – 2015

Ferdigheter:

 • Digital markedsføring (SEO, sosiale medier, e-postmarkedsføring)
 • Kampanjeutvikling og -implementering
 • Analyse av kampanjeresultater
 • Ledelse og teamarbeid
 • Prosjektstyring

Referanser: Tilgjengelig på forespørsel.

Merk at dette bare er et eksempel, og at det er viktig å tilpasse CV-en din til den spesifikke jobben og din egen erfaring og utdanning. Lykke til!

Kategorier: Veiledning